На 11 май гост-лектори в  на Стопанския факултет бяха представители на

...
На 11 май гост-лектори в  на Стопанския факултет бяха представители на
Коментари Харесай

Ангел Димитров и Теодора Петрова-Василева от АББ България представиха гост-лекция за студенти от Стопанския факултет

На 11 май гост-лектори в  на Стопанския факултет бяха представители на АББ България: Ангел Димитров, Експерт Бизнес развиване – зарядна инфраструктура, и Теодора Петрова-Василева, продуктов и маркетинг експерт, Сградни решения.

Те показаха лекция в 2 елементи: „ Електрическа подвижност, зарядни станции, енергиен мениджмънт и технологии за предпазване на сила “ и „ Зелена инфраструктура и бизнес модели за Смарт грид системи и здания “. Лекцията беше извършена в границите на дисциплината „ Мениджмънт на енергийни и ютилити компании “.

Ангел Димитров е приключил магистърската стратегия „ Икономика и ръководство в енергетиката, инфраструктурата и комуналните услуги “ (сега ) в Стопанския факултет. Той има богат опит в разнообразни водещи интернационалните компании в енергийния бранш. Основните му професионални ползи са в областите на зарядната инфраструктура за електрически коли и системите за непрестанно електрозахранване (UPS). Той е част от екипа на АББ от 2013 година, започвайки кариерата си в компанията като инженер продажби-индустрия. От 2016 година се занимава с развиването на зарядната инфраструктура и въвеждането на продуктите на АББ за зареждане на електрически автомобили на пазара в България. От 2019 година е специалист Бизнес развиване на зарядна инфраструктура и UPS. Отговаря за развиването на бизнеса на АББ за електрическа подвижност и директното съдействие с инсталатори, вложители, оператори на мрежи и други Той взе участие в инсталацията на първата бързозарядна станция в България.

Инж. Теодора Петрова-Василева е продуктов и маркетинг експерт – сградни решения в АББ България. Има над 8-годишен опит в построяването на системи за сградна автоматизация, като кариерният ѝ път минава през лидерските компании в региона като Сименс и АББ. Като планов инженер в Сименс в Центъра за нововъведения в сградните технологии е взела участие в построяването на планове за сградна автоматизация в голям брой страни в Европа като Дания, Швеция, Норвегия и други Започва работа в АББ преди 2 години, като главният ѝ фокус са системите за сградна автоматизация, в частност системите за интелигентен дом. Теодора е приключила ТУ-София, компетентност „ Автоматика, осведомителна и ръководеща техника “ и магистър „ Автоматизация на електрозадвижванията “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР